torstai 17. lokakuuta 2013

Kukas se tässä?

Tässä olen jo vähän aikaa ihmetellyt yhdessä kannessa (vuoden 1984 nro 49) olevaa koiraa alalaidassa. Ko. ruskea-valkoinen koira löytyy ympyröitynä kuvasta:
Minulla oli pitkään omat aavistukseni, kuka siinä on, mutta en mennyt vannomaan. Kannessa on toki muitakin koiria, jotka eivät ole missään suuressa roolissa eikä niitä ole nimetty. Joten tämäkin voisi hyvin olla jokin randomkoira. (Tämä kansi on muuten Hopeanuolen 50. luvun kunniaksi julkaistu ja tässä on myös värisivuja Akamen hyökätessä kougien kimppuun, jotta Gin ja muut saavat yrtit vietyä Benille ja muille myrkkyansaan joutuneille.)

Tämä koira osui silmääni vielä kerran, kun lauma on hylätyllä laivalla katselemassa Shikokun saarta. Akamen vierestä löytyy samannäköinen koira:

Eiköhän se ole sama koira vielä joka on mukana Suuressa taistelussa. Tästä minulla on vahvat epäilykset, että kyseessä on Great:

 
 
Animessa hänen turkki oli oudon vihreän sekoitus, joten en heti uskaltanut mennä väittämään, että kyseessä on sama koira. Varsinkin ensimmäistä kertaa ilmestyessään Hopeanuolipokkarissa Great näytti enemmänkin basenjilta kuin tanskandogilta (?). Mm...Meteor Ginin mukaan rotu on tuntematon, mutta joka tapauksessa Greatin pää on jykevöitynyt alkumetreistä. Keskimmäisessä kuvassakaan väritys ei ole ihan kohdillaan, sillä mustavalkokuvissa Greatin leuat ovat myös tummemmat, jolloin vain kuonon yläosa on vaalea. Kansikuvassa näin taitaa olla kuitenkin olla.

Muuta sanottavaa minulla ei kylläkään hahmosta ole. Ei paljoa tarinassa puhu ja usein ei ole edes piirretty, vaan pulpahtaa aina jostain. Minulle oli ainakin yllätys, kun koira yht'äkkiä oli jo Satsumassa Bemua vakuuttamassa mukaansa, vaikka en huomannut Greatin edes uineen Shikokuun muiden mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti