lauantai 5. lokakuuta 2013

Anju

Lyhyestä virsi kaunis. Elikkä tällä kertaa teemana Anju to Jiromaru eli käännettynä Anju ja Jiromaru. :o)
 
Anju julkaistiin Monthly Manga Gorakussa (muistaakseni 12 luvussa, korjaan 11). Nimestäkin voi päätellä, että Anjun tapauksessa kyseessä oli kuukausittainen julkaisu ja luvutkin ovat Weedin lukuja pidempiä. Värisivut ovat samat Manga Gorakussa kuin myöhemmin kootussa pokkarissa. Tosin mainostekstit on pokkaria varten poistettu.

Tämä on Takahashin 2010-2011 julkaisema ei-Ginga-aiheinen tarina, jossa päätähtinä ovat ihmiset. Aivan täysin en tätä tarinaa ole ymmärtänyt, joten lukekaa pienellä varauksella.

Anju on nuori tyttö, jonka vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa ja hän asusti ensin (oletettavasti) sukulaisperheen luona, joka kohteli häntä kurjasti. Anjun isoisä haki tämän luokseen kirves heiluen ja he elivät siitä asti rauhallisesti maaseudulla. Isoisän akita, Yuki saa neljä pentua, joista siniharmaa nimetään Jiromaruksi. Idylli kuitenkin tuhoutuu, kun yhtenä päivänä isoisä, joka on kullankaivaja, ei palaakaan kotiin. Isoisä oli pudonnut jyrkänteeltä ja kuollut. Mukana ollut Yuki haavoittuu myös vakavasti ja kuolee myöhemmin sen jälkeen, kun on selvinnyt takaisin kotiin ja kertonut Jiromarulle onnettomuudesta. Isoisän kuoltua Anju joutuu takaisin sukulaisperheeseen, mutta karkaa aika nopeasti ja tapaa hyväsydämisiä ihmisiä, jotka auttavat häntä parhaansa mukaan selviämään tilanteesta.
 
Koirilla ei ole tässä suurta roolia. Mitä nyt Jiromaru pitää Anjulle seuraa ja toimii jonkinlaisena rohkaisuna hänelle. Koirat kyllä puhuvat keskenään, mutta pysyvät aika usein hiljaa. Loppua kohti ilmaantuu enemmän ihmisiä pahoina aikeinaan, joten putosin hieman kärryiltä mitä tapahtuu, mutta itkin kuitenkin lopussa... Vakava aihe (perheväkivalta), mutta lukemisen arvoinen.

1 kommentti: