maanantai 30. joulukuuta 2013

Hopeanuoli ja Yamato Android-puhelimeen

Minulta löytyy Samsungin älypuhelin, jossa sain tämän toimimaan. Muun merkkisistä puhelimista en osaa sanoa, joten kannattaa kokeilla itse, jos vaikka tärppäisi. iPhonelle on olemassa enemmänkin sovelluksia ja nämä taitavat kaikki olla maksullisia, mutta nyt löysin ensimmäistä kertaa jotain omassa puhelimessa toimivaa.

Google Play -kaupasta löytyi Hopeanuolen ja Shiroi Senshi Yamaton mangat sovelluksena (Linkki nettisivulle). Kaikista parasta tässä on, että ensimmäinen osa on kummassakin ILMAINEN! Muiden osien hinta on 1,15€ kappaleelta. Nämä oli näköjään jaettu vielä pienempiin osiin kuin pokkareihin, joten ensimmäinen osa Hopeanuolta on vain neljäs osa ensimmäistä pokkaria.

Kirjoitin kaikille kaltaisilleni poropeukaloille selvät ohjeet, miten nuo sovellukset löytää.

Sovellukset saa näkymään näin:
1. Mene kännykässä sovelluksista (Google) Play-kauppaan
       - Sovellus on valmiiksi asennettuna kännykässä. Ensimmäisellä kerralla siihen joutuu tekemään tunnukset.
2. Kirjoita yllä olevaan hakukenttään: ginga nagareboshi gin (myös Yoshihiro takahashi toimii)
3. Haun tuloksena pitäisi tulla kolmisen kymmentä hakutulosta, joista yhdessä lukee hinnan kohdalla: ilmainen
4. Klikkaa sitä ja pääset sovelluksen tietosivulle. Painamalla asenna-painiketta sovellus latautuu puhelimeen.
        - Hyväksyt vielä sovelluksen ehdot, niin lataus alkaa.
5. Kun lataus on valmis, sovellus aukeaa joko suoraan tai klikkaamalla vastatullutta  hopeanuoli-pikakuvaketta puhelimen näytöltä
        - Tekstit ja kysymykset ovat sovelluksessa japaniksi, mutta ei kannata panikoida. Ohjelman kysyessä oikeanpuoleinen vastaus on kielteinen ja vasemmanpuoleinen myönteinen, kuten Suomessa.
6. Jos et ole aikaisemmin ladannut muita kirjoja, sovelluksen ensimmäiseen kysymykseen myönteisesti vastaaminen johdattaa sinut Androbook-sovelluksen sivulle. Asenna myös tämä sovellus. Sitä tarvitaan kirjan lukemiseen.
7. Pääset (tai mene) takaisin hopeanuoli-sovelluksen etusivulle. Tälläkin kertaa ohjelma kysyy jotain japaniksi. Vastaamalla myönteisesti kirjan lataus vissiinkin viimeistellään.
8. Nyt kirjaa pitäisi pystyä lukemaan. Lukusuunta on japanilaisittain oikealta vasemmalle.

Yamato-sovellus ladataan samalla kaavalla. Sovellusta ei kuitenkaan löydy Play-kaupasta latinalaisilla kirjaimilla etsittäessä, joten itse löysin sovelluksen menemällä hopeanuoli-sovelluksen tietosivulle, mistä lataus alkoi, ja rullasin sivua alas kohtaan missä ehdotellaan samanlaisia sovelluksia. Tältä listalta pitäisi löytyä myös yksi ilmainen osa eli ensimmäinen osa. Itselläni osa ei kuitenkaan ollut ensimmäisenä listalla, joten kannattaa olla tarkkana, mitä painaa.
Sovellukset eivät ole mitenkään ihmeellisiä, vain digitaalisia kopioita japanilaisista pokkareista. Sovellukset ovat kuitenkin hyvälaatuisia ja ainakin itselläni sivut latautuvat hetkessä, joten näitä oli mukava selata. Parasta tässä on, että näinkin vanhoista sarjoista on tehty sovellukset ja nyt sain jotain Gingamaista omaan puhelimeeni. :o)

Edit. 11.1.2014

Tältä nuo sitten näyttävät:

 
 

 Kellastumista ei tietoakaan. :o)

7 kommenttia:

  1. Vautsi! Tosi hienoa että tuollaisiakin sovelluksia on tehty :D Kiitos postauksesta :)

    VastaaPoista
  2. Nuo ovat ainoat värilliset sivut ja mitään muuta poikkeuksellista näissä ei olekaan.

    Jos pystyy, niin kannattaa Yamatoon tutustua edes ensimmäisen osan verran. Tarina ei jää roikkumaan osan loputtua, joten ei ole pakko seuraavaa osaa lukea, jos ei pidemmälle tarina kiinnosta.

    VastaaPoista
  3. wow! Mahtavaa kun on tullainen sovellus tehty! :D

    VastaaPoista
  4. Minkä merkkinen puhelin sinulla on? jos saan udella :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa toki. Omani on Samsung galaxy S2 (tietääkseni).

      Poista