maanantai 28. syyskuuta 2015

Manga Goraku ja Orion

Silloin tällöin tulee mainittua, että Manga Gorakuita on vaikea löytää edes parin vuoden takaisia lehtiä. Näitä minulle on siunautunut vain pari vanhempaa, mitä nyt Akamesta hankin enemmän heti lukujen ilmestyttyä ja Last warista ensimmäisen luvun. Olin siis todella täpinöissäni kun sain monen vuoden etsintöjen jälkeen sattumalta viimeisen haluamani Orion-kantisen Manga Gorakun: 100. luvun.
Orion pääsi kanteen kaksi kertaa 1. luvun ja 100. luvun numeroissa neljän vuoden aikana elikkä vain tärkeimmissä merkkipaaluissaan. Orion jatkui aina lukuun 239 asti 30:n pokkarin verran, mutta jopa Akamesta julkaistiin vuoden ja viiden pokkarin aikana kaksi värisivuista lukua, joten Orion ei ollut koskaan mikään lukijamenestys. Manga Gorakuissa kanteen pääsy tarkoittaa automaattisesti myös värisivuja, vaikkakin vain kolmea-neljää sivua. Ensimmäisen luvun värisivut ovat varmaan kaikille suht tuttuja, mutta 100. luvun sivuihin en ole weedpediaa lukuunottamatta törmännyt. Liekö monella keräilijälläkään tätä hallussaan?

Neljäs sivu onkin sitten mainossivu ja ettei tässä ole kyseessä aina silloin tällöin myytävä näkyvät kirjansuojukset.
Manga Gorakuja minulla on ehjänä 15 kappaletta. Moni on vuosilta 2012-13, sillä sain pakettina joitain peräkkäisiä numeroita noilta vuosilta. Tuuri oli kuitenkin hyvä ja sain Orionin luvun, missä Andy esiintyy ensimmäisen kerran (Tosin tätä tavoittelinkin.) Muuten tiedänkin Orionin tapahtumat vain suurin piirtein ja olen antanutkin itseni spoilaantua kaikista juonikuvioista, mutta uusista hahmoista tunnistan vain kourallisen kuvien perusteella ja niidenkin motiivit ja suhteet jäävät usein arvailuasteelle. Pokkareita rupean keräämään vasta suomennettuna.

2 kommenttia:

  1. Goraku on levikiltään ja tunnettavuudeltaan paljon pienempi kuin esim. Shounen Jump, minkä vuoksi sen irtonumeroilla ei ole oikeastaan minkäänlaista keräilyarvoa: kukaan ei yksinkertaisesti kerää niitä.

    Olen itse miettinyt tuota värisivuhommaa ja päädyin seuraavaan ajatukseen: Orion ei saanut paljoa värisivuja, koska se oli "vain" suoraa jatkoa Weedille ja näin ei voinut olettaa, että sarja olisi saanut paljon uusia faneja. Värisivut ovat ihan mainosta sarjalle, joten vanhaa sarjaa ei hirveästi kannattanut aikoinaan mainostaa.

    Akamesta taas yritettiin ilmeisesti luoda pidempääkin tarinaa, joka olisi kertonut useista ninjasukupolvista. Tämän (ja ihan juhlavuoden vuoksi varmasti myöskin) Akame sai poikkeuksellisen paljon huomiota lehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti poisti känny minun ylipitkän vastauksen...

      Kuitenkin kyse on 2010-luvun sarjasta, joten olisin kuvitellut parilla keräilijällä vielä tämä olevan. Näitä ei kuitenkaan erityisesti nurkissa pyöri.

      Tästä tuli vielä mieleen että Weed ei myöskään viimeisinä vuosinaan kerännyt suurta värisivusaldoa, jolloin päähenkilön vaihdos ei vain tehnyt suurta muutosta lukijakuntaan. Akame oli uusi sarja joten uudet lukijatkin pääsivät siihen sisälle tietämättä koko gingasaagan tarinaa.

      Poista