tiistai 15. heinäkuuta 2014

GDA:n kaksi ensimmäistä lukua

Nyt minultakin tulee postausta Ginga Densetsu Akamesta, joka on Takahashin tällä hetkellä jatkuva sarja. Sarja alkoi 6. kesäkuuta, joten lukuja on tällä hetkellä julkaistu Manga Gorakuissa kuusi.

Kaksi ensimmäistä osaa olenkin tästä saanut jo käsiini. Seuraavat kaksi pääsivät tänään lähtemään tullista. Toinen kerta minulla, kun jäi tulliin, ja kumpikin olleet vielä "pieniä" paketteja: kilon verran oli tällä painoa... Viidennen luvun tilasin Ebayn kautta ja saattaa loppuviikosta saapua. Sitten pitää vähän katsella, miten tarina kehittyy ja miten pitkään näitä vielä tilailen.
Kannet
Pahemmin en ole halunnut spoilaantua, mutta ennen tätä postausta kävin lueskelemassa englanninkieliseltä foorumilta, mitä osissa oikeastaan tapahtuu, kun en japania ymmärrä. Vika tikki, nimittäin sarja on paljon parempi kuvalukemisella kuin mitä sitten todellisuudessa. En ole siis lukenut kahta lukua pidemmälle, joten tulevat tapahtumat eivät ole minulla tiedossa, vaikka näistäkin tietoa löytyisi.

Igojen tarina ei ala suoraan Hopeanuolesta tutun Akamen vaiheista, vaan Sengoku-kaudelle syntyy valkoinen koiranpentu, jonka voisi olettaa olevan Akamen esi-isä, varsinkin kun muita valkoisia kishuja sarjassa ei näykään. En lähde juonta sepustamaan auki, vaan kiinnostuneet voivat lukea tiivistelmät täältä ja täältä.
Kougat toisen kougan kimpussa
Alun rauhallisen etenemistahdin perusteella tuntuu, että Takahashin on tarkoitus jatkaa GDA:ta vielä jonkin aikaan. Kun tämä on tarkoitettu juhlistamaan Gingasarjojen 30-vuotista taivalta, niin itse en toivoisi sen kestävän vuotta pidempään. Tämä tarkoittaisi viittä pokkaria, mutta hei, en minä tätä kirjoita, niin saapi nähdä. Toisessa luvussa valkoinen pentu nimetään, mutta pikkuinen ei ole vielä avannut silmiäänkään. Pentu nimettiin Hakutakaksi, mutta näen tekstissä Akamea tarkoittavat kanjit, joten lisää mysteereitä minulle. :o) Pentujen isä lähtee luvussa tiedustelumatkalle isäntänsä ja kahden muun igan kanssa hyvästellen puolisonsa.
Hakutaka saa nimen?
Isukki lähdössä (harmaa, jolla on otsalla pallurat)
En voi olla vertaamatta tapahtumia Hopeanuoleen, missä mielessä tarinan nimeen sopii hyvin Ginga densetsu -osa, vaikka tätä on aiemmin käytetty vain yhden koirasuvun kohdalla. Itse en ole ottanut siitä nokkiini, sillä asetelma on (arvattavasti) sama jokaisessa Ginga-tarinassa: päähenkilönä on rohkea koiranpentu, jolla on kunnioitettu isä, jonka arvoinen pentu haluaa olla. Asetelmaan pitäisi saada vielä mahdutettua joku arkkivihollinen, jolle mielellään isä on hävinnyt. GDA:ssa tämä tuskin on ongelma (kougat, kougat, kougat...). Enemmän tässä odottelen, että milloinkas se meidän Akame näyttäytyy, vai oliko 1. luvun Manga Gorakun kannessa olleet Akame ja Kurojaki näkyvillä vain viittauksena näihin kahteen Gingassa esiintyvään koiraklaaniin ja tarkoitus onkin kertoa vain näiden kahden klaanin vihanpidon alkamisesta.

2 kommenttia:

  1. "Pentu nimettiin Hakutakaksi, mutta näen tekstissä Akamea tarkoittavat kanjit, joten lisää mysteereitä minulle. :o)"

    Gingapediassa luki, että Hakutakaa nimitetään "ensimmäiseksi Akameksi", mitä sitten ikinä tarkoittaakaan :'D Itselleni oli suuri yllätys, kun on paljon puhuttu, että pentu on Akame eikä sitten olekaan :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulin tähän viikkoon asti, että pentu on juuri Akame, varsinkin kun nuo kanjit bongasin. Sitten seuraavan teorian mukaan valkoinen pentu onkin Ganinin Akame, jolla onkin syntyessään eri nimi.(o_o)

      No, postaus oli kirjoitettu jo eilen ja tänään sain seuraavat luvut. Alan enemmän kallistua siihen, että Hakutaka on tämän sarjan päähenkilö ja toivon, että Takahashi ei tee enempiä viittauksia Hopeanuoleen, sillä tarina on hyvä, mutta alussa Akakabuton ja muiden Akamien maininta tässä johtaa pahasti harhateille.

      Poista