keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kaikki GNG-kannelliset Shonen Jumpit

Siitä on jo kuukausi, kun sain viimeisen minulta puuttuvan Hopeanuolikantisen Jumpin käsiini, mutta tässä on ollut hieman matkustelua, niin olin jo unohtanut mainita asiasta. Samalla sain viimeisen värisivullisen Hopeanuolen luvun, joten keräilyni yksi virstapylväs tuli ylitettyä.


Hopeanuoli-kannelliset kiinnostavat varmastikin faneja enemmän kuin muut Jumpit, joten päätin tehdä pienen esittelyn näistä. Kuvia en nyt ottanut sisällöstä, mutta viimeisestä olenkin aiemmin postauksen tehnyt ja joistain värisivuista tulee postaus sitten ajallaan. Seuraavat kansikuvat on otettu Flickr-sivustolta, jossa on kattava kokoelma Jumppien kansikuvia eri vuosilta.

50/1983
Hopeanuolen ensimmäinen luku, jonka kannessa on nähtävissä vielä Takahashin vanha tyyli. Aitoja värisivuja tässä on seitsemän ja luvun loppuun asti (24 sivua) punaruskeasävytettyjä. Ensimmäiset värisivut löytyvät myös 4. julkaisun ensimmäisestä osasta, mutta sävytettyjä ei löydy.

24/1984
Hopeanuolen 25. luku. Luku alkaa, kun John ja Gin huomaavat olevansa villikoirien piirittämiä. Ei siis sisällä värisivuja, mutta kansikuva on niin upea, että tuo annettakoon anteeksi. Täysin eri tyylinen kuin muut kannet, joissa on yleensä sininen tausta ja Gin hyppäämässä. Meteor Ginin haastattelussa Takahashi mainitsee tämän osan. Hänellä oli tiedossa, että tässä Jumpissa hänen työllään tulee olemaan enemmän huomiota, joten hän päätti laittaa koirat puhumaan nostaakseen Hopeanuolen suosiota. Koirat olivatkin alkaneet pari lukua ennen tätä ensimmäistä kertaa juttelemaan toisilleen.
49/1984
Hopeanuolen 50. luku, mikä on ollut syy, että tähän on laitettu aitoja värisivuja kolme kappaletta ja loput luvusta on sävytettyjä. Kanteen on saatu kivasti sujautettua enemmänkin hahmoja. Luvun alussa Gin on lähtenyt Akamen, Kirikazen ja Jinnain kanssa hakemaan vastalääkettä ja he tulevat Kurojakin yllättämäksi lammesta. Värisivut on julkaistu uudestaan 4. julkaisun kolmannessa osassa.

17/1985
En ole löytänyt syytä tämän kannen julkaisemiselle. Tässäkään ei löydy värisivuja. Luvussa on kohtaus Shikokusta, kun Gin rökittää Sniperin.

49/1985
Hopeanuolen 100. luku ja minun viimeisin hankintani. Luvusta löytyy yhdeksän sävytettyä sivua koirien roikkuessa Madaran kimpussa murtautuessa Akakabuton linnakkeeseen.

19/1986
Lehden ilmestymispäivämäärä on 21.4. ja anime alkoi 7.4. Jumpien päivämäärät kuitenkin jostain syystä merkitään kaksi viikkoa myöhemmäksi. Tämä onkin sitten ilmestynyt samana päivänä kuin anime alkoi. Päivä on näköjään ollut maanantai ja esitysaika ollut klo 19.30. Ei sisällä värisivuja. Luku on susiosan alusta, kun Cross ja pennut on siepattu ja Gin lähtee Fuji-vuorelle etsimään heitä.

Löytyykö suosikkia? Pentu-Gin ja susikansi jakavat minulla ensimmäisen sijan. Näistä kahdesta en vain ole osannut valita suurempaa suosikkia. Joskus vielä teetätän julisteet näistä kahdesta kannesta, niin voin ihastella niitä niin paljon kuin haluan.

4 kommenttia:

 1. Gngh.. ;-;

  Nämä on niin kauniita, en kestä. Tuo ensimmäinen on vissiinkin harvinaisin ja saattaa olla nykyään tosi hintava. Sen kansikuva on kyllä aivan mieletön. Iso kiitos muuten flickr-sivun jakamisesta! Olen etsinyt hyviä kuvia noista puuttuvista kansista kissojen ja koirien kanssa. Haluaisin nuo viimeisetkin tulostettua seinälleni, viimeinkin se onnistuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäistä ainakin yritetään myydä kalliilla, mutta ei se ole sen harvinaisempi kuin muutkaan. Omani sain 65 €:lla, mutta pahimmillaan siitä on pyydetty yli 200 €!

   Poista
 2. Ihania noiden Jump-lehtien kannet. *__* Kuvat kansissa ovat niin hienoja ja kannet ovat muutenkin ihanan värikkäitä. Hyvä postaus oli, olin itse asiassa toivonutkin salaa tällaista postausta. ;)

  VastaaPoista