maanantai 18. marraskuuta 2013

Japanilainen Animelehti

80-luvulta on tullut hankittua muutakin kuin Jumppeja. Tämä tuli hankittua, koska minua kiinnosti nähdä, miten Hopeanuoli on ollut esillä japanilaisissa lehdissä. Animage-lehteä julkaistaan Japanissa vielä tänäkin päivänä. 80-luvlla julkaistiin vielä toistakin animeen keskittyvää lehteä, Animedia, mutta ainakaan Wikipedia ei sitä ole listannut nykyisin julkaistaviin lehtiin. Japanilaisia animeen keskittyviä lehtiä on viisi, joista Animage on selvästi vanhin ja suosituin.
Sisällysluettelossa pieni kuva
Oma lehteni (kansi löytyy viimeisestä kuvasta) on vuoden 1986 vol 9 (Syyskuu). Hopeanuoli anime alkoi pyörimään japanilaisessa TV:ssä saman vuoden huhtikuussa, jolloin on ihan ymmärrettävää, että lehdessä on juttua myös Hopeanuolesta. Tosin aika heikonlaisesti. Lehdessä on jotain 40 sivua ja tästä vain aukeama käsittelee Hopeanuolta. No, saman verran kylläkin esitellään myös Dragon Ball'ia ja Hopeanuoli anime oli jo loppumaan päin tähän aikaan, joten se annettakoon anteeksi. Tässä se aukeama:
Jotenkin minusta tuntuu, että artikkelin tekijä ei ole paljoa panostanut kuvien valintaan. Vaikka Madaran kaato olikin yksi huonoiten animoituja kohtauksia, kyllä siitä olisi irronnut parempia otoksia kuin nuo kaksi. Ja pikkukuvat taitavat olla kaikki samasta jaksosta ja parissa on outoja Hopeanuolen hyppykuvia, jotka eivät näitä pysäytettynä niin hienoilta. Kun nämä pikkukuvat mennään läpi oikealta vasemmalle ja ylhäältä alaspäin, niin ne kertovat, kuinka Hayato ja sen veli uhrasivat henkensä tappaakseen vihollisen ja miten tästä suuttunut Gin sitten hyökkää yhden kougan kimppuun.

Enemmän vaihtelua olisi saanut olla eri hahmojen välillä. Kun en japania osaa, niin en tiedä mikä tämän artikkelin tarkoitus oli. Tekstiä on aika vähänlaisesti, joten tämä saattoi olla vain pieni Hopeanuoli-animen mainos, jolloin siihen ei tekohetkellä kiinnitetty sen enempää huomiota. Eivät arvanneet, että joku suomalainen vielä joku vuosi arvostelee rankalla kädellä heidän valintojaan. :o)

Vielä lopuksi pikkuinen kokovertailu tämän lehden, Jumpin ja pokkarin välillä. Kuvista ei nimittäin aina saa selvää miten isoja nämä Jumpit ovat ja samoin yllätyin miten kookas tämä Animage-lehtikin on.

2 kommenttia:

 1. Oh, tämäpäs muikeaa! En tiennyt edes koko lehdestä, mutta hienoa, että GNG-anime on esitelty/arvosteltu siellä. Nuo vanhat lehdet on kyllä jotenkin hirveän nostalgisen näköisiä, värimaailmaltaan ym.

  Kysymys muuten, en tiedä oletko tähän jossakin jo vastannut, mutta kuinka monta Shounen Jumpia sinulta oikein löytyy? Minusta on aivan ihanaa, että olet esitellyt niitä meidän muidenkin iloksi. Mistä kaikkialta olet niitä oikein löytänyt ja kuinka kauan olet niitä kerännyt? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kiinnostaa, niin laitoin välilehteen kokoelmakuvan ja kyhäilen tässä vielä Hopeanuolikannellisista omaa postausta lähipäiviksi.

   Hopeanuoliaiheisia Jumppeja on (kokonaisena) tasan 40 tällä hetkellä. Pari musthankintaa vielä olisi, sitten olen tyytyväinen kokoelmaani. Viime vuoden syyskuussa aloitin näiden keräämisen, joten ei näitä vaikea ole löytää. Yahoo!Japanista (hakusanalla ジャンプ ja vuosiluku) on suurin osa hankittu, yksittäisiä Ebaystä, Mandarakesta ja uutukaissivulta Gosrize, joka myi jossain välissä Jumppeja Ebayssäkin.

   Poista