sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Weekly Shonen Jump

Tulen varmasti puhumaan Jumpeista vielä monessa postauksessa, kun kerran kokoelmani keskittyy pitkälle vain niiden hamstraamiseen, joten tässä hieman perustietoa Jumpeista:

Hopeanuoli julkaistiin aluksi viikoittain ilmestyvässä Weekly Shonen Jump -lehdessä (Suomalais-japanilaisittain tämä kirjoitettaisiin kai oikeaoppisesti Shuukan Shounen Jump, mutta olen tottunut kirjoittamaan nimen kokonaan englanniksi.) vuosina 1983-1987. Kyseessä ei ole mikään Aku Ankka, vaan 18,5 cm x 26 cm x 2 cm -kokoinen, pari sataa sivua sisältävä yhteispainos eri sarjojen uusimmista luvuista. Hopeanuolen aikoihin lehdessä julkaistiin myös monia tunnettuja ja vähemmän tunnettuja sarjoja, kuten Dragon Ball, Saint Seiya, Captain Tsubasa, Kinnikuman ja City Hunter.

Hopeanuolta julkaistiin yhteensä 163 lukua, jotka olivat noin 20 sivun mittaisia ja jokaisessa oli oma "kansisivu" tai "luvun aloitussivu" (en tosiaan tiedä miksi sitä kutsutaan). Myöhemmin pokkareiksi koostettaessa lukuja yhdistettiin, jolloin kaikkia lukujen aloitussivuja ei painettu.

Sarjojen paikka lehdessä vaihteli lukijaäänestyksen mukaan joka kerta, Mikäli jokin sarja oli muita suositumpi, se pääsi useammin lehden kanteen ja sivuja saatettiin julkaista värillisinä. Sivut saattoivat olla kokonaan värillisiä, jolloin ne painettiin hienommalle paperille, tai puna-ruskea-sävytettyjä, joihin käytettiin karkeaa paperia normaalien mustavalkosivujen tapaan. Jälkimmäinen tapa oli selvästikin käytetympi (ei taida olla enää tapana?). En oli vielä nähnyt, että koko luku oltaisiin julkaistu kokonaan värillisenä, vaan yleensä pari ensimmäistä sivua, ja sen jälkeen on jatkettu puna-ruskea-sävyllä.

Hopeanuoli pääsi Weekly Shonen Jump:in kanteen yhteensä kuusi kertaa. Nämä olivat yleensä jonkin saavutuksen kunniaksi: 1. luku, 50. luku, 100. luku ja animen alkamisen kunniaksi. Värisivuja löytyy laskujeni mukaan 21:stä luvusta, joista kolmessa oli Ginga-aiheinen kansi. Tästä voi vetää johtopäätöksen, että kolmessa Gingakantisessa Jumpissa ei ollut värisivuja.

Keräilyni on tosiaan niin pitkällä, että lähes kaikki Gingavärisivulliset Jumpit löytyvät minulta sekä olen kerännyt joistain kiinnostavista kohtauksista osia. 45 kpl pitäisi laatikoista löytyä. :o)

4 kommenttia:

 1. Uu, uusi blogi~ Tosin en osaa liittyä lukijaksi ilman tuota lukijat-kohtaa, olisiko se mahdollista lisätä? :)

  Shonen Jumpit ovat todella mielenkiintoisia, olisi ihanaa, jos esittelisit niitä enemmän kuvien kera. Tästä ainakin osuu silmiin yksi GNG-kannellinen, jonka kantta en ole koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin löysinpäs tuon. Itse olen tottunut liiitymään lukijaksi bloggerin hallintapaneelin kautta, niin en ole tuota tarvinnut.

   Ja Jumppeja olisikin tarkoitus enemmänkin esitellä. Tämä oli viime blogissanikin ideana, mutta alkoi käydä hieman tylsäksi: ensimmäinen Jumppi, toinen Jumppi, kolmas Jumppi... Kuvia kyllä löytyy, jahka niitä tänne saan lisäiltyä.

   Poista
 2. Ostit sen itse asiassa minulta. :o) Huuto.netissä käyttäjätunnukseni on 12northernrose ja pikku hiljaa olisi tarkoitus myydä joitain Gingatuotteita tässä vuoden aikana (värillisiä Gingasivuisia Jumppeja tuskin tulee myyntiin, voin heti sen sanoa).

  Ja kiva, kun näin moni on jo blogini löytänyt, vaikka ei olekaan kauaa pystyssä vielä ollutkaan. :o)

  VastaaPoista
 3. More! More! :D Lisää tällaisia vaan

  VastaaPoista