keskiviikko 30. lokakuuta 2013

GNG:n eri julkaisut vertailussa

Onneksi en ole tänne suureen ääneen kailotellut, etten näe mitään järkeä ostaa jokaista Ginga julkaisua, kun tarina ei niissä miksikään muutu. Olen oikeastaan vieläkin samaa mieltä, mutta jonkinlaisena Gingafanina halusin tietää lisää näistä pokkareista. Käytän Gingapedian GNG-julkaisujen numerointia ja kaikkia kansia saa ihastella täältä.


Pari kappaletta olen omistanut Hopeanuolen viidennen, kuudennen ja seitsemännen julkaisun kirjoja, mutta nämä eivät ole paljoa kiinnostaneet pitemmän päälle. Seitsemännestä julkaisusta olen säästänyt seitsemännen kirjan, koska siinä on julkaisun yksi parhaimmista kansista. Julkaisujen välillä pomppimisen jälkeen päädyin kuitenkin keräämään 4. julkaisua. Vielä puuttuisi viimeinen kirja, mutta ei minulla ole kiire tuota saada.

4. julkaisua (viimeinen osa uupuu)
Neljännen julkaisun kerääminen ei ollut minulle itsestäänselvyys, sillä en ole julisteiden perään (yhtäkään ei löydy seiniltäni) ja värisivut löytyvät Jumppien kautta (4. julkaisun 1. ja 3. kirjassa on värisivuja). Näissä varmaankin ratkaisevinta on ollut näiden puhelinluettelokoko, kansitaide ja se, että sisältöön on panostettu muutenkin enemmän kuin pelkästään julisteiden osalta. Ainakin muissa julkaisuissa, mitä olen nähnyt, luvut ovat täysin samat kuin suomijulkaisussa. Neljännessä julkaisussa lukujen aloitussivuja on korvattu toisilla (mistä minä pidän) ja tähän julkaisuun on myös lisäilty joitain hahmoesittelyitä ja juoniselostuksia. Joistakin (4. ja 5. kirja ainakin) löytyy myös ristikko ja hieman fanitaidetta.

<3 (5. kirja)
Viidennestä julkaisusta ei löytynyt mitään ekstraa ja julkaisu on normipokkarin kokoinen ja paksuinen. Kuudennessa julkaisussa kahdessa ensimmäisessä painoksessa ei myöskään löydy mitään, mutta kolmannessa painoksessa on neljän ensimmäisen pokkarin lopussa pari sivua mallikuvia, ja seitsemännestä ja kahdeksannesta osasta löytyy Takahashin haastattelu. Kannetkin ovat varsin hienot ja nämä ovat myös sopivan paksuja.

Seitsemännestä julkaisusta löytyy viidestä ensimmäisestä kirjasta (taas puhelinluettelopainos) juliste ekstrana. Viimeisistä kolmesta kirjasta, jotka ovat sitten jo paksumpia, löytyy pari värisivua. Näihin värsivuihin olin kuitenkin pettynyt, sillä kuvat oli otettu aikaisemmista julkaisuista. Seitsemännessä kirjassa värisivuun on yhdistelty huonosti kuvia neljännestä julkaisusta. Samassa kirjassa oli lopussa myös aukeama japanilaista fanitaidetta.

7.julkaiun 7. kirja
Samaisen kirjan värisivu
Kolmea ensimmäistä julkaisua en ole livenä nähnyt, mutta ymmärtääkseni näissä ei ole mitään ekstraa. Nämä ovat kuitenkin normipokkarin kokoisia ja ne ovat julkaisuista varmastikin helpoiten saatavissa ihan Suomestakin. Lisäksi aika halpoja. Muiden julkaisujen saatavuus vaihtelee. 4. julkaisua näkee aina tasasin väliajoin myytävänä ja taitaa olla kallein julkaisu (50€-yli 100€). 5., 6. ja 7. julkaisut ovat harvinaisia Japanissa asti. 6. julkaisua (3. painos!) on näkynyt jo jonkin aikaa Ebayssä myytävänä ~20€ kappale.

(Ja en yhtään tiedä, miten sain kuvat kahdella eri tavalla vierekkäin, mutta en niihin enää koske, kun pysyvät paikallansa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti