tiistai 15. lokakuuta 2013

Business Jump - Shin Gaidenien lähteillä

Tätä aihetta olen suunnitellut siitä lähtien, kun aloin blogia kirjoittaa, mutta aloittaminen venähti, kun tuli aina uusia aiheita mieleen.

Takahashi on viiden viime vuoden aikana tehnyt lyhyitä Hopeanuoleen liittyviä tarinoita, jotka on sittemmin koottu Shin Gaideneiksi. Nämä on alunperin julkaistu Business Jump nimisessä lehdessä. Tosin Lonely Ron on julkaistu Monthly Shonen Sunday -lehdessä.

Business Jump on kuukausittain (Wikipedian mukaan, mutta pikemminkin semikuukausittain: n. 20 lehteä vuodessa) ilmestyvä lehti, joka kuuluu samalle yhtiölle kuin Shonen Jump, missä Hopeanuoli ilmestyi. Sen kohderyhmään kuuluu 20-30 vuotiaat työssäkäyvät miehet (Wikipedian mukaan). Omasta mielestäni ei niin rivo kuin Manga Goraku (pursuaa seksiä ja väkivaltaa; mitä Weed tässä lehdessä oikein tekee?), joka taas on tarkoitettu vanhemmille miehille.
Minulle tärkein Business Jumppi on vuoden 2009 nro 8 (kuvassa), jossa on Suruviestin viejien ensimmäinen luku. En oikeastaan tiedä, miksi tämä on minulle tärkeämpi kuin muut. Varmaankin sen takia, että tämä on "normaalein" Shin Gaiden tarinoista ja suoraa jatkumoa Hopeanuolitarinalle.
Suruviestin viejät
 
Suurin osa Shin Gaideneista on kuitenkin tehty jonkin sankarikuoleman ympärille, jolloin palataan menneeseen ja mietitään, mitkä asiat johtivat sankarin viimeisiin tekoihin. Näin ainakin Akatoralle kävi Kain kolmessa veljeksessä, kuten myös Benizakuralle hänen tarinassaan ja Refille Namonaki inu no utassa (suomalaisille omistetussa). Viimeisintä ei olekaan vielä julkaistu pokkarina, mutta Takahashi on paljon lupaillut, että tekee vielä lisää näitä, joten kyllä tämäkin joskus päätyy pokkariksi. Mainitsematta jäi vain Karadaki Tomon, joka on Shin Gaiden 2:ssa.

Namonaki inu no uta on julkaistu vuonna 2011, saman vuoden lopussa Business Jumpin julkaiseminen lopetettiin ja tilalle tuli ymmärtääkseni kahden lehden korvaava Grand Jump. Oletettavasti tulevat Shin Gaiden -tarinat julkaistaan sitten tässä lehdessä. Takahashi on kuitenkin luvannut, että kirjoittaa vielä karjalankarhukoiran sisältämän tarinan ja voisin helposti uskoa sen olevan näitä Sankaritarinoita, mutta menee jo arvailun puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti