sunnuntai 3. elokuuta 2014

Jumppien värisivut

Shonen Jumpeissa ensimmäisenä lehdessä julkaistusta sarjasta tehdään värisivuja ja tässä järjestyksessä vielä 1-2 seuraavaan sarjaan tulee taas pelkästään sävytettyjä sivuja, joko koko sarja tai vain osa sarjasta. Värisivujen määrä vaihtelee 10 sivun molemmin puolin, mitä nyt parista kappaleesta laskin. Jos en vielä ole maininnut, niin värisivujen paperilaatu muistuttaa hieman Lidlin mainosten paperia, mutta on tästäkin vielä halvemman oloista. Värisivuja ei käytetä pelkästään sarjaan, vaan mukana on yleensä joitakin mainossivuja, joista on näkynyt GNG-palkintojakin minun blogissani (kahteen otteeseen). Mukana on muitakin mainoksia laidasta laitaan, mitkä huvittavat alkeellisuudellaan ja kirkkailla väreillään. Piti käyttää tilaisuus hyväksi ja ottaa pari kuvaa näistä sivuista:

Huipputekniikkaa
Öö...eläinten olympialaiset?
Niken mainos
Hopeanuolesta on julkaistu värisivuja yhteensä 7 kappaletta poislukien sävytetyt luvut. Tein alle pienen listauksen, missä Jumpeissa näitä kokovärillisiä sivuja ilmestyi. 1984-vuoden loppu oli näiden kulta-aikaa, sen jälkeen tulivat Dragon Ballit sun muut, jotka veivät lehden parhaimmat paikat... (= Erittäin katkerana tästä vääryydestä.)
HUOM! Kaikissa on koko luku värillisenä, mutta merkkasin vain "aidot" värisivut ja loput ovat sitten sävytettyjä.

50/1983: Ensimmäinen luku. 7 värisivua.

26/1984: Gin ja John tapaavat villikoirien johtajan. 6 värisivua

36/1984: Minun lempparini. <3 Rikin ja Johnin taistelu värillisenä vain on jotenkin kaunis. 6 värisivua.

49/1984: 50. luku ja GNG-kansikin löytyy. Ainakin Antulta löytyy postaus tästä. 3 värisivua.

7/1985: Tämä onkin käsitelty jo aiemmin minun aikaisemmassa postauksessa. 7 värisivua.

18/1986: Tämä on Suomessa asti myös aika hyvin tunnettu, sillä tässä tuli mukana myös GNG-juliste. Aitoja värillisiä tässä on 3 sivua.

21/1986 Hyoma haastaa Ginin taisteluun. 3 värisivua.


Mustavalkomangastakin näkee tarkalla silmällä mitkä kohdat ovat värillisiä/sävytettyjä, kun etsii maalatun näköisiä sivuja. Siinä, onko sivut täysvärisiä vai sävytettyjä, en ole huomannut eroa mustavalkoisena, joten tätä ei voi tietää etukäteen. Kuvapostausta en olekaan tehnyt Jumpeista vähään aikaan, niin nyt saisi toivoa suosikkiaan.

6 kommenttia:

 1. Hyvä tietää nuo värisivut GNG:n jumpeissa. ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listausta toivottiin minulta, joten pitihän se nyt tehdä. Ties vaikka useampikin kiinnostuisi Jumpeista. :)

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset sinulle, Maika. :) Olen tämä kyseinen anonyymi, joka toivomuksen vieraskirjassa esitti. Näiden tietojen pohjalta on hyvä katsella, josko jokunen kohtuuhintainen Jump osuisi silmään.

   Poista
  3. Mukavaa, että pidit. :) Toivotan onnea etsintöihin!

   Poista
 2. Onnistuisiko listan tekeminen myös niistä sävytettyjä GNG-sivuja sisältävistä Jumpeista? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaankin varsinainen kontrollifriikki, kun minulta löytyy listaa aikalailla kaikesta Jumppeihin liittyen. :) Vaikeampaa ne on sitten esittää järkevästi, mutta kyllä minä voin loputkin listata.

   Vielä en uskalla mitään lupailla, kun en kiireistäni tiedä, (ja mielelläni jotain muutakin kirjoittelisin tässä välissä), mutta palaillaan asiaan.

   Poista