maanantai 7. heinäkuuta 2014

Manga Goraku ja Weed-värisivuja

Blogi ei ole lomalla ja en kyllä minäkään. On vain ollut hankala saada aloitettua kirjoittamista ja nyt aiheita on taas alkanut kasaantua, joten toivottavasti saan blogiani vähän päivitettyä nykyaikaan. Onkohan nyt jo kolmena-neljänä vuonna minulla ollut "mangakesä", nimittäin saan jotenkin hyvin luettua mangaa juuri kesällä ja yleensä otan vielä jonkin sarjan lukemisen tavoitteeksi. Tänä kesänä vuorossa on Yuu Watasen tuotanto eli Fushigi Yuugiin olen suurimmilta osin tässä juhannuksesta lähtien perehtynyt. Tulevana viikonloppuna täällä Kuopiossa olisi tiedossa Animecon, jossa pitäisi päästä paikkaamaan viime vuoden pettymys, kun en Animekonserttiin päässyt. Mutta nyt jotain Ginga-aiheista vaihteeksi. Manga Gorakuista olisi tulossa myöhemmin vielä lisääkin postauksia, kun GDA:n takia näitä on itsekin tullut enemmän selailtua.

Weekly Manga Goraku (eng. Weekly Entertaiment magazine) aloitti Ginga Densetsu Weedin julkaisemisen vuonna 1999. Julkaiseminen päättyi 599. lukuun vuonna 2010 ja heti perään alkoi Ginga Densetsu Weed: Orion -jatkosarja. Orionia julkaistiin päälle kolme vuotta ja lukuja ilmestyi yli 200 ennen kuin se jäi tauolle tämän vuoden toukokuussa. Nyt alkanut Ginga Densetsu Akame ilmestyy siis myös tässä lehdessä.

Manga Goraku -lehti on suunnattu keski-ikäisille miehille. Tämä ikäluokka on niitä 80-luvun pikkupoikia, jotka Hopeanuoltakin lukivat. Hopeanuolen aikainen futissarja Captain Tsubasa on saanut myös jatkoa tässä lehdessä. Muuten lehti onkin täynnä miesten fantasioita: naiset tarjoavat itseään joka kulmasta ja välillä pelastetaan maailma ufoilta. Jotkin sarjat ovat varsin irstaita ja häpeilemättömiä,  mutta sitten on puolestaan rauhallisempia sarjoja. Kuten Tenpai (天牌) ja mitä lukuja nyt olen nähnyt niin lautapeli on kokoajan kesken. Ja tästä on julkaistu jo 72 pokkaria :o). Ruoanlaittoon keskittyvä sarjakin löytyy ja jossain välissä pyöri myös golfiin liittyvä sarja.

Taidekirjassa on paljon Manga Gorakuissa käytettyä kansitaidetta parin ensimmäisen vuoden ajalta. Jos nyt olen yhtään tajunnut lehden rakennetta, niin lehden kanteen päässeestä sarjasta julkaistaan samalla myös värisivuja. Yleensä yhdessä lehdessä on värisivuja kahdesta sarjasta. Aikalailla jokaisessa Weed-pokkarissa on alunperin ainakin yksi värisivullinen luku, joten siitä saa hyvän käsityksen värillisenä julkaistujen lukujen suuruusluokasta. Weed-kansia ja värisivuja pääsee ihailemaan Weedpedian kattavasta kuvakokoelmasta, josta löytyy 41 kansikuvaa ja aloituskuvaa. Olen itse saanut hankittua yhden kannellisen, mitä ei tuolla sivulla näy (kuvassa oikealla).

Manga Gorakut vuosilta 2000 ja 2009

Minä tosin onnistuin saamaan juuri sen kannellisen Weedin, jossa ei ole värillistä lukua. Lehden alussa on pari sivua värillistä Weed-Pachinkomainosta ennen lukua, joka on nro 590 eli ihan sarjan lopusta. Toinen Weed-kantiseni on 66. luku, joka tuli aiemmin puheeksi tulleessa huuto.netin paketissa ja samalla paljastui syy, miksi omistan nykyään myös GNG-figuureita. Eli tämä Manga Goraku on ollut suurimpana houkuttimena.

Weedin 66. luku:

 

 
Mitä olen näitä japanilaisia mangalehtiä tutkinut, niin yleensä uusi sarja pääsee heti kanteen. Mikä on mielenkiintoista, niin Weedin ensimmäinen luku ei taida olla värillinen. Ensimmäisistä sivuista on jälkikäteen tehty värillinen versio, mutta ainakaan tähän mennessä en ole löytänyt todisteita, että Weed-sarja olisi huomioitu mitenkään erikoisesti sarjan aluksi. Useampaan otteeseen olen maininnut, että vanhoja Manga Gorakuja on äärimmäisen vaikea löytää kaupattavana, joten en tiedä karttuuko kokoelmani näiden osalta vielä, mutta halua tietenkin olisi.

3 kommenttia:

 1. Kiitos paljon kommentista! En voi sanoa, että Manga Gorakussa mitään huippu sarjoja julkaistaan ja harmillisen monessa sarjassa seksi ja väkivalta ovat pääelementtejä. Aika pitkään lehdessä pyöri yksi selvästikin seksiin painottuva sarja (S&M?) ja loput samantyyliset olivat yksiosaisia kyhäelmiä ilman suurempaa juonta ja olivat selvästikin tarkoitettu vain viihteeksi.

  Vaikka Manga Gorakussa on "tavallisia" sarjoja suurin piirtein puolet lehdestä, niin koirat kyllä tuntuvat liian söpöiltä tällaiseen lehteen, vaikka Takahashin sarjoissakin esiintyy väkivaltaa. Orionissakin esiintyy paljon pentuja päähenkilöinä, joten en tiedä miten keski-ikäiset miehet voisivat niihin samaistua (jokin kokenut sotilas kuulostaisi paremmalta). Mutta Takahashi kirjoittaa ikäistensä lehteen, joten kenties hänen ajatusmaailma sopii paremmin Manga Gorakuun kuin mihinkään pikkupoikien lehteen.

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! :) En ole ennen kuullutkaan tuosta Weedpediasta. Sieltä löytyi tosi upeita värikuvia Weedistä, joista en itse ihan kaikkia ole ikinä edes nähnyt. :D Kiitos kun linkitit tuon sivuston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Weedpedia onkin varsinainen kuva-aarreaitta. Sivut ovat tosin vain japaniksi, joten sitä on vaikea selata...

   Poista