tiistai 15. heinäkuuta 2014

Animeconissa lorvimassa

Viikonloppunahan oli Kuopiossa Animecon, jossa minäkin käväisin. Tämä oli minulle kolmas conini ja aina olen Animeconissa ollut. Joskus olisi kiva päästä Lahden Decuconiin, jos joku kerta olisin tarpeeksi aikaisin liikkeellä, että saisin lipun hankittua... Minun puolestani onnistunut coni, kerrankin tiesin teeman ja kouluteema näkyi niin kävijöiden pukeutumisessa kuin ohjelmassa. Minä tosin kulutin paljon aikaa mangakirjastossa, siitäkin syystä, että väsyn nopeasti tuollaisessa hulinassa, kun koko ajan pitää olla valppaana, niin kirjasto oli hyvä paikka päästä rauhoittumaan ja tuli samalla tutustuttua tapahtuman kunniavieraan tuotantoon eli Kaoru Morin Emmaan ja Bride's storyyn. Kävinkin Morin Q&A-ohjelmaa seuraamassa ja hän oli todella sympaattinen nainen. Ihanaa, että hänet saatiin Suomeen vierailulle.

Hopeanuolelta en voinut välttyä, sillä Tammella oli tietysti kaikki Takahashin suomijulkaisut myynnissä ja Animekonsertissa esitettiin luvatusti yksi biisi Hopeanuolta. Kaunis biisi, mutta vasta loppupuolella laulu alkoi kuulostamaan Hopeanuolelta, joten en mitään tunneryöppyä siitä saanut, kuten aikaisemmin Pokemonin Lugian laulusta. <3 Lauantaiaamuna on hyvä huomata kameran akun olevan tyhjillään, joten kuvia ja videoita otin muutaman kännykällä. Ne eivät ole mitään hyvälaatuisia, mutta onneksi konsertin soitot löytyvät YouTubesta:


Lauantaina kävin myös Hopeanuoliyhdistyksen paneelia kuuntelemassa. Ensin oli luento "Mitä Hopeanuoli opettaa?", minkä jälkeen alkoi koirien koulutus eli yleisöstä kaksi vapaaehtoista saivat Kisaragin ja Tesshinin koulutettavaksi ja lopussa oli vielä näiden kahden taistelu Pokemontyyliin (Tesshin voitti :o)). Esitys oli ok ja interaktiivisuudesta annan plussaa. Kummatkin koirankouluttajat olisivat ansainneet suorituksestaan palkinnon, sillä kisa oli hyvin tasainen. Sali taisi olla melkein täynnä ja paikalla oli myös väkeä, jolle Hopeanuoli ei ollut ennestään tuttu. Tämä oli todella hienoa, mutta en tiedä saivatko he luennosta paljoa irti.

Myyntipöytäsali sunnuntaina
Mutta jos mietit coniin menemistä, niin voin suositella kokeilemista. Varsinkin jos tälläinen tallaaja, joka A) kulkee conissa yksin, B) ei ole kiinnostunut myytävistä oheistuotteista ja mangoista, C) ei tunnista suurinta osaa cossipuvuista (vasta päättäjäisissä sain tietää kuka se hullu hatuntekijä oikein oli) ja D) ei pelaa korteilla, eikä millään muullakaan ja ääni ei riitä karaokeen, voi viihtyä tälläisessä tapahtumassa.

2 kommenttia:

 1. Täytyy joskus yrittää raahautua coniin.. Paljon noissa yleensä maksaa liput? Ne ilmeisesti menevät tosi nopeasti ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään kutkuttaa, niin suosittelen lähtöä.

   Tähän Animeconiin ennakkolippu oli 15 € ja ovelta 20 €. Paikanpäältä sai siis myös. Mutta juuri Desuconit ovat nopeasti loppuunmyytyjä, että paria viikkoa ennen conia on turha mitään alkaa suunnitella... Muista coneista en sitten tiedäkään.

   Poista