keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ensimmäisiä Hopeanuoli-Jumppeja

Monet ovat varmaankin huomanneet Jumppien määrästä, että keräilen myös Jumppeja, joissa ei ole GNG-värisivuja. Jotkin Yahoo!Japan-myyjät myyvät Jumppeja halvalla 6-10 Jumpin paketteina tarkoituksena vain päästä niistä eroon, niin olen usein tarttunut tälläisiin tarjouksiin. Kunto on tällöin kylläkin vaihdellut: yhden Jumpin kannesta oli puolet revitty ja sivussa polttojälkiä, mutta mukana on ollut myös täydellisiä yksilöitä julisteet ja tarrat mukana. Harmi vaan, etteivät ole olleet Ginga-aiheisia. Nykyään Jumppien keräily keskittyykin enemmän tälläisiin pakettitarjouksiin, sillä en ole osannut Jumppien metsästyksestä vielä täysin luopua, vaikka täytin jo tavoitteeni Jumppien keräämisessä.

Olen myös tarkoituksella kerännyt joitain itseäni kiinnostavia kohtauksia Jumppeina. Ehkä enemmän olen halunnut löytää ennen näkemätöntä GNG-materiaalia, mutta myös saada lempikohtauksistani "alkuperäiset painokset". Yksi tälläinen on aivan Hopeanuolitarinan alusta Goheen ja Rikin epäonninen Akakabuton metsästysmatka. Olen aina pitänyt tästä aloituksesta ja erityisesti pidän miten Goheen ja Rikin suhde on kuvattu: kumpikin ovat valmiita uhraamaan henkensä toisen puolesta. Pidän myös siitä, että Giniä ei ole pakolla tungettu tapahtumien keskellä, vaan juoni etenee omalla painollaan ilman päähenkilöäkin.

Jumpeissa tämä kokonaisuus on jakautunut kuuden luvun kesken. Nämä osat olivat minun mielestäni vaikeasti saatavia, minkä takia olen ylpeä, että sain kaikki viimein kokoon. Kaksi näistä saapui minulle vasta viime joulukuussa pitkän etsinnän jälkeen. Viimeisen Jumpin aloitussivun esittelinkin jo aikaisemmin, missä Ginin turkkia koristi vielä Takahashin alkuperäisen suunnitelman mukaan enemmän arpia.

Ensimmäisen luvun kansilehteä en tajunnut tähän ottaa mukaan, mutta kuva on sama kuin pokkarissakin ja oikeassa paikassakin. Hopeanuolen toinen luku alkaa siitä, kun Akakabuto on tappanut toisen laskettelijan ja on juuri syömässä tätä. Tässä ei ollut erillistä aloitussivua, vaan juuri tämä syöntikohtaus:
Hienosti piirretty, vaikka minulla katse nauliutuukin aina Akakabuton viiksiiin...

Kolmannen luvun aloittaa taas tälläinen aivan upea arpisempi Gin Goheen kanssa:
Pidän heidän asennosta ja tuo olisi ollut mukava nähdä myös mangassa. Ensin ihmettelin, että miten Gohee pysyy pystyssä, mutta tosiaan käveleehän hän Suuren taistelun aikaan ilman mitään tukea. Olikohan Takahashi ajatellut alusta asti, että Goheesta saadaan vielä joskus metsästyskelpoinen karhunkaataja, vaikka hänen terveytensä reistaili aikalailla jatkuvasti kun Giniä koulutettiin? Millainenkohan Ginin ja Daisuken suhdekin olisi ollut, jos Gin olisikin jäänyt Goheelle? Kiinnostaisi kyllä tietää. Pelkään, että Takahashi ei pakosti muista aikaisempia suunnitelmiaan, kun aikaa on jo kulunut näinkin paljon.

Neljännessä luvussa ollaan "nykyajassa" eli Riki on taistelemassa Akakabutoa vastaan ja Daisuke on hypännyt Ginin kanssa moottorikelkkaan. Viidennessä luvussa onkin sitten tuttu kuva, joka löytyy pokkaristakin.

Kuvat ovat Jumpeista vol. 51 ja 52 vuodelta 1983 sekä 1&2(yhteispainos) ja 3 vuodelta 1984.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti