torstai 14. toukokuuta 2015

SSY: Monthly Shonen Jump

Yamato-sarja ilmestyi ensimmäisen kerran Monthly Shonen Jump -lehdessä vuosien 1976-1988, joten Yamatoa julkaistiin osittain samaan aikaan Hopeanuolen kanssa (GNG v.1983-87), mutta eri lehdissä. Monthly Shonen Jump on kuukausittainen lehti, joten luvut ovat kaksi kertaa pidempiä kuin Hopeanuolessa eli noin 40 sivua. Ei muuten pahemmin eroa Weekly Shonen Jumpista, mutta en ole näissä mitään "tunnettua" sarjaa löytänyt julkaistuna.

Monthly Shonen Jumppeja minun ei ollut tarkoitus erityisemmin kerätä, mutta sormet syyhyten olen nyt muutamia kappaleita ostanut itselleni malliksi. Värisivut ovat niin ihania, mutta niitä on yleensä vain yksi Yamatossa, jos löytyy. Tämän enempää tuskin kerään, jollei nyt erittäin houkutteleva kappale tule vastaan. Opportunisti on aina opportunisti. :)
Minun
Ainakin näissä vanhimmissa Jumpeissa mikään sarja ei päässyt ainoana koristamaan kantta, vaan joka sarjasta ahdettiin pikkukuva kanteen. Tämän takia Yamato ei ole päässyt 10 vuotensa aikana montaa kertaa selvästi kanteen. Värisivuja olen paikantanut noin 20 luvusta, mutta todellisuudessa niitä voi olla lähemmäksi 30:tä.

Minulta löytyy kaksi Jumppia, joiden kannessa Yamato on selvästi nostettu esille. Lisäksi tulee vielä kaksi muuta kantta mieleen, joista toinen on Yamaton 100. luku. Toinen on alla oleva pää, jonka olen netin syövereistä joskus kaivanut. Mutta kuten värisivuja, niin kansiakin voi olla vielä enemmän.
1978 nro 6
Mutta jos palataan minun omistamiini Jumppeihin, kun niistä osaan varmuudella kertoa. Jätän kuitenkin tapahtumat kertomatta. Jos jotakuta kiinnostaa, niin voin ympäripyöreästi yrittää vastata. Yläreunan vasen on Yamaton 1. luvun sisältämä Jumppi vuoden 1976 nro 2 ja tässä on värillinen kansilehti. Seuraava, jossa on Yamato kannessa, on Yamaton 54. luku (1980 nro 7), josta löytyy niin ikään värillinen kansilehti. Viimeinen ylärivillä on 64. luku (1981 nro 5), jossa ei ole mitään erityistä. Alarivin kannellinen on saman vuoden nro 7, 66. luku, josta ei myöskään värisivuja löydy. Viimeinen on 83. luku (1982 nro 12), josta puolestaan löytyy neljä värisivua.
Värisivuja

4 kommenttia:

  1. http://4.bp.blogspot.com/-EbpybVecMgI/VVRdhaR53XI/AAAAAAAADig/Kg1CLKVfT0E/s1600/1978%2B%286%29%2Bkansi.JPG
    Yamaton ilme :D

    VastaaPoista
  2. SSY:stä näkee kyllä tosi hyvin, miten Takahashin tyyli on kehittynyt.

    VastaaPoista